Fűtéskorszerűsítés

Fűtéskorszerűsítés, gázmegtakarítás cirkó beépítésével

Megéri-e a cirkó a konvektorhoz képest? Bizonyos lakásméret fölött - ezt általában 40 m2 körüli - mindenképpen megéri. Gazdaságosabb az üzemeltetése, ha a rendszer jól van méretezve és korszerű elektronikus vezérléssel rendelkező zárt égésterű cirkót használunk. Meleg vizet is készít, aminél nincsen mennyiségi korlát!

Bizonyos lakásméret fölött - ezt általában 40 m2 körülire teszik - mindenképpen megéri. Gazdaságosabb az üzemeltetése, ha a rendszer jól van méretezve és korszerű elektronikus vezérléssel rendelkező zárt égésterű cirkót használunk. A kombi cirkó ( kombi fali gázkazán ) programozható digitális termosztáttal összekapcsolva nagyon gazdaságos fűtést tesz lehetővé ha jól van beállítva. Meleg vizet is készít, aminél nincsen mennyiségi korlát!

Ma már nem számít igazán elfogadott megoldásnak a gázfűtés és a villanybojler párhuzamos alkalmazása.

Fég gázkonvektor

Fég f 8.50 gázkonvektor

Hajdus villanybojler

Hajdu 80 literes villanybojler

Junkers kombi cirkó

Junkers Ceraclass kombi cirkó

Meleg víz előállítás, energia költség

Ha két főnél többen élnek egy lakásban, nagy a meleg vízigény, a cirkó üzemeltetése hosszú távon jobban megéri mint a konvektor és villanybojler kombinációja. Gázzal előállítani a meleg vizet még mindig kb. harmadába kerül, mint elektromos árammal.

Létrehozva
2014. április 4. 10:57