Gázkazán alkalmazása szilárd tüzelésű készülék mellett

Gázkazán, kondenzációs gázkazán alkalmazása szilárd tüzelésű készülék mellett

Gázkazán a mai viszonyok közt régi készülékek cseréje esetén a nagyvárosokban, vagy Budapesten és környékén fogy igazán. Vidéken leginkább semennyi pénzért sem kérik már a gázkazánt és hiába is említik a kereskedésekben a korszerű kondenzációs kazán magas hatásfokát, korszerű vezérlését, nem kell.

Viessmann Vitodens 100 W
Viessmann Vitodens 100 W kondenzációs gázkazán

A gázkazán és a vegyestüzelés kombinálása

Olyan drága a gáz - még a rezsicsökkentés mellett is -, hogy nem kell. Pedig a gázkazán nyújtja a legnagyobb komfortot és célszerű hagyományos szilárd tüzelésű kazánnal vagy vízteres kandallóval kombinálni. Akinek volt már része ünnepek során vizes fával való küszködésben, vagy jelentett problémát egy hirtelen jött betegség olyan helyen, ahol nem volt automata gázkazán, az tudja mire kell gondolni. Sok fűtési rendszer fagyott már szét az idős lakó kórházi kezelése alatt. Érdemes tehát megőrizni párhuzamosan a gázfűtés lehetőségét a régi épületeknél, de új rendszert is célszerű úgy kialakítani, hogy a gázfűtés lehetősége meglegyen. Nem kötelező az egész évet gázzal kifűteni, de a használati melegvizet lehet vele gazdaságosan készíteni, vagy az ünnepnapokat át lehet vele hidalni.

Gázkazán és vegyestüzelés
Gázkazán és vegyestüzelés

Biztonság áramszünet esetére

A hagyományos gázkonvektorok kivételével minden ma használatos gázkazán - legalább a szivattyú és a kazán vezérlés - igényel elektromos áramot. Ha nincs villany, fűtés és melegvíz sincsen. Fontos tehát, hogy valamilyen alternatív fűtési mód legyen a házban. Jó szolgálatot tesz pl. egy kis vaskandalló olyankor is, ha az átmeneti fűtési időszakban csak esténkén ezzel temperáljuk a lakást, de vészhelyzetben - gondoljunk ónos esővel tarkított téli viharra ami akár több napos áramszünetet is okozhat - megóvhatja a házat a teljes kihűléstől. A vízteres kandallók vizének keringtetése igényel áramot, ezért ez nem felel meg erre a célra.

Vízteres kandalló
Vízteres kandalló

Kérjük tekintse meg gázkazán kínálatunkat!

Létrehozva
2014. április 4. 10:57